z innowacją pedagogiczną dietetyka - zdrowie i uroda.

Kucharz zajmuje się przygotowywaniem potraw pochodzących z różnych stron świata, ciast, deserów, ich dekorowaniem oraz układaniem menu. Praca kucharza to codziennie nowe wyzwania i możliwości. Obecnie to kucharz kreuje renomę restauracji, co przekłada się na satysfakcję i dobre wynagrodzenie

W zawodzie tym można zdobyć 1 kwalifikację:
 • HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.

Absolwent będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
 • oceniania jakości produktów,
 • przechowywania żywności,
 • obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
 • obsługi sprzętu gastronomicznego,
 • przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
 • wydawania dań.

Przedmioty ogólnokształcące i zawodowe oraz zajęcia praktyczne odbywają się w szkole.

Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, biologia, chemia.